De Europese Commissie heeft deze maand het grootste verbod ooit op chemicaliën, met de naam Restrictions Roadmap, aangekondigd. In Europa worden naar schatting zo’n 200.000 chemicaliën gebruikt. Tegen 2030 zullen volgens een recent gepresenteerd plan zullen duizenden schadelijke en giftige stoffen in de ban zijn.

Normaal reguleert de EU chemische stoffen per individuele stof, maar omdat er zoveel stoffen per dag bij komen de EU dat onmogelijk bijhouden. De nieuwe routekaart zal daarom niet meer per aparte stof reguleren, maar uitgaan van een groepsaanpak. Hierbij wordt het schadelijkste element van een chemische familie bij wet ingeperkt.

Lees verder: https://gevaarlijke-stoffen.eu/2022/05/01/verbod-op-grote-groepen-gevaarlijke-stoffen-via-restrictions-roadmap-in-aantocht/

Op zoek naar een E-learning Chemie voor de logistiek?