E-learning Cursus Chemie voor de logistiek

Kennis met betrekking tot chemie beperkt zich bij veel medewerkers PGS15 opslagbedrijven tot kennis van de voorschriften, zoals de indeling van stoffen en de inhoud van het veiligheidsblad. Toch moeten er risico’s beoordeeld worden op het gebied van stoffen en chemische reactiepatronen die een meer praktijkgericht inzicht vragen: stoffen die met elkaar een reactie aangaan moeten op basis van de PGS15 uit elkaar geplaatst worden, bij incidentmanagement dienen de juiste handelingen te worden verricht, zoals bijvoorbeeld het neutraliseren van een stof.

Omdat de logistieke bedrijven geconfronteerd worden met technische begrippen die hun vaak weinig zeggen, maar waar de chemische producent wel verwacht van dat de ketenpartner, dat deze weet waar hij het over heeft, zal ook aandacht aan een stuk basiskennis chemie geschonken worden. Het gebrek aan dat stuk basale kennis zorgt namelijk voor risico’s, hetgeen weg genomen kan worden met een basiskennis en aan de andere kant inzicht in praktijkgerichte kennis van reactiepatronen van chemische stoffen.

Voor wie

De cursus is niet alleen opengesteld voor de medewerkers werkzaam in de logistiek, maar ook voor overheden en andere belangstellenden, die hun kennis willen verbreden. De cursus is uitermate geschikt voor diegene die betrokken zijn in de keten, maar geen scheikundige achtergrond hebben. Cursusdeelnemers ontvangen het Certificaat Chemie voor de logistiek.

Vooropleiding

Een vooropleiding is niet vereist. Dit is een cursus die goed te doen is voor iemand die er zich voor inzet. We hebben daarom ook specifiek geen tijdsduur verbonden aan de cursus.

Cursusduur

Minimaal 4 uur. Wij raden aan dit te verdelen in twee avonden en iedere keer 2 modules en 2 vragenlijsten door te nemen of vier avonden en dan 1 module met vragenlijst in te vullen.

Kosten

Het tarief voor de cursus chemie voor de logistiek is  249,- per cursist.

 

Registreren

Na aanmelding voor de cursus ontvangt u een bevestiging dat u zich voor de cursus hebt geregistreerd. Na betaling (€ 295,-* voor de cursus / ex btw) kunt u de cursusbrief meteen downloaden om de cursus te starten. Vergeet niet de cursusbrief naar de andere deelnemers te sturen.

Aanbevolen? Definitief! De cursus is al door veel studenten gevolgd en gewaardeerd. We kunnen het niet eenvoudiger maken.

Schrijf nu uzelf of uw medewerkers in: meld aan.

Login